Padel en tennis zijn tegenwoordig steeds populairder aan het worden, zeker ook onder de jongeren. Het is dus tegenwoordig op veel meer locaties mogelijk om deze sporten uit te oefenen. Voor bedrijven en sportclubs is het dan ook belangrijk om regelmatig de banen goed te laten onderhouden. Dit kun je zelf doen door bijvoorbeeld takken en losse bladeren regelmatig van de baan te verwijderen, en door soms een bezem over de baan heen te halen. Maar voor het grote onderhoud is het belangrijk om een specialist op dit gebied in te schakelen. Wijnbergen sportbouw is dan de specialist die je hiervoor nodig hebt. In deze blog bespreken we een aantal punten die dit bedrijf voor je kan uitvoeren om het spelen voor de spelers goed naar kwaliteit te laten verlopen.

Onderhoud gravel tennisbaan

Een gravelbaan is een speciale baan voor tennis en padel die voorzien is van een vrij harde ondergrond die bestaat uit gemalen steen, meestal klei of gemalen baksteen. Het is een van de meest traditionele en populaire oppervlakken voor het beoefenen van tennis. Wijnbergen sportbouw zorgt voor de onderhoud door een aantal stappen uit te voeren:

  • Eerst worden de lijnen van de baan verwijderd indien er grondig onderhoud nodig is.
  • Vervolgens wordt de vervuilde bovenlaag van de gravel verwijderd.
  • Dan wordt de nieuwe gravel aangemaakt en gemengd met het onderliggende gravel om een geheel te maken van het materiaal.
  • Daarna wordt de toplaag van de gravelbaan ge√ęgaliseerd.
  • En tot slot worden de lijnen van het tennisveld weer opnieuw geplaatst en wordt de gravelbaan gewalst voor gebruik.

Onderhoud kunstgras tennisbaan

Kunstgras is een iets bekender fenomeen wat betreft velden, maar is veel een vrij nieuwere ondergrond voor de sport tennis ten opzichte van een gravelbaan. Ook deze ondergrond heeft wat onderhoud nodig. Vervuiling speelt hierin een grotere rol dan bij een gravelbaan. De specialisten van Wijnbergen sportbouw voeren dan ook de volgende werkzaamheden uit bij het onderhoud tennisbaan:

  • Eerst wordt de baan vrijgemaakt van takken en bladeren. Hierbij wordt het net ook omhoog gehaald om deze glasoppervlakken ook te bereiken.
  • Vervolgens wordt de baan goed geborsteld om de bovenlaag van de gaan goed los te maken.
  • Dan wordt de baan door middel van een machine gereinigd. Hierbij wordt onder andere de bovenlaag van het zand schoongemaakt door het opzuigen van vezelslijtsel, organisch stof, ballenpluis en haren.
  • Tot slot wordt het schone zand weer terug op de banen geplaatst en wordt dit uiteraard ook netjes verdeeld.

Is jou gravel of kunstgras baan toe aan een onderhoudsbeurt? Neem dan contact op via de website www.wijnbergen-sportbouw.nl.

Pin It on Pinterest