Je ontkomt er soms niet aan: die donkere kringen onder je ogen. Ze vallen op, omdat mensen elkaar normaal gesproken in de ogen aankijken. Maar je kunt er iets aan doen! Hoog tijd om je tips te geven om de donkere kringen te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Zorg voor voldoende slaap

Het klinkt super voor de hand liggend, maar het is misschien we de belangrijkste factor: slaap! Door te weinig slaap ziet de huid rond de ogen er donkerder uit, omdat het gebrek aan slaap de huid bleker maakt en de bloedsomloop vermindert. Over het algemeen moet je proberen om dagelijks ongeveer 7-9 uur slaap per nacht te krijgen. 

Merk je dat je slecht slaapt? Probeer dan allereerst minstens een uur voordat je gaat slapen te veel licht te vermijden. Telefoons, televisies, laptops en tablets schakel je uit en raak je pas de volgende ochtend pas weer aan. Ook als je het blauwe licht eruit kan halen. Het lichaam dient namelijk melatonine aan te maken om tot rust te komen en dit gebeurt pas als het lichaam merkt dat het donker wordt. Beeldschermen verstoren de aanmaak van dit stofje. Als je hiervoor zorgt, dan kun je de supplementen overslaan! 

Drink veel water

Een uitgedroogde huid kan donkere kringen veroorzaken. Hoe meer water je drinkt, hoe minder kans er is op donkere kringen onder je ogen. Volwassen mensen dienen minstens 2-2,5 liter water per dag binnen te krijgen. Een klein gedeelte zal al uit je voeding komen, zoals vlees. Als je toch de 2-2,5 liter puur water aanhoudt, dan weet je zeker dat je qua hoeveelheid vocht goed zit. Daarnaast biedt water namelijk nog meer gezondheidsvoordelen:

  • Water is een transportmiddel om de vitaminen en voedingsstoffen op de juiste plaats in het lichaam te krijgen.
  • Spoelt het systeem en leidt tot uitscheiding van de schadelijke giftige stoffen. 

Nota bene: houd het bij water! Alcohol laat je juist uitdrogen en zou een kwaliteitsslaapbeurt kunnen belemmeren.

Laat het behandelen bij een specialist

Heb je met de bovenstaande tips niet voldoende resultaat behaalt? Dan is er nog een laatste optie om van je donkere kringen af te komen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de donkere kringen in de genen zitten: het is dan erfelijk. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om donkere kringen onder de ogen te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld met carboxytherapie of een laserbehandeling. Welke behandeling voor jou het beste werkt, is het beste te beoordelen door een specialist. We adviseren je dan ook in dit geval bij een specialist langs gaan die is aangesloten bij de NVCG, zodat je zeker bent van de beste kwaliteit. 

Pin It on Pinterest