Bijna iedereen heeft wel eens hoofdpijn, maar chronische migraine is migraine die 15 dagen per maand gedurende een periode van 3 maanden of langer voorkomt. Het is niet helemaal duidelijk wat de oorzaak is van de migraine, maar er zijn wel manieren om de migraine te verlichten. Steeds vaker gaan mensen naar een botoxarts als ze deze klachten ervaren. Hoe zit dat precies

Wat is Botox?

Botox is gemaakt van een toxine dat wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. Botulinum toxine is hetzelfde type toxine dat botulisme veroorzaakt. Bij gebruik in kleine hoeveelheden kan dit toxine echter veilig verschillende medische aandoeningen behandelen.

Botox is waarschijnlijk het meest bekend voor het gladstrijken van rimpels, maar het wordt al jaren gebruikt voor de behandeling van verschillende medische aandoeningen. Zo kan het bijvoorbeeld ook worden gebruikt tegen overmatig zweten.

Kan ik ook zelf Botox toedienen?

Ga nooit zelf in de weer met Botox. Er is de laatste tijd een groeiende markt voor Botox, waardoor particulieren zelf hun handeltje starten. Trap hier niet in! Ga alleen in de weer met een professionele arts met NVCG-certificaat. Er zijn op veel locaties in Nederland uitstekende artsen die Botox aanbieden waar je met een gerust hart naartoe kan. Botox Amsterdam haal je bijvoorbeeld door een afspraak te maken bij Joost Kroon. Hij is zelfs een internationaal trainer voor Botox en Juv√©derm. Veiligheid en natuurlijk het resultaat staan voorop, dus kies zorgvuldig. 

Hoe gebruiken artsen Botox voor migraine?

Het is in Nederland geoorloofd om een botoxbehandeling te ondergaan tegen migraine. Ondanks dat ieder mens anders op de behandeling reageert, verminderen bij de meesten hun migraineklachten aanzienlijk. Het duurt ongeveer een week voordat de Botox werkt, en het duurt ongeveer 12 weken. Soms is een herhaalinjectie nodig om de effecten te kunnen merken. Werkt de behandeling dan nog steeds niet tegen de migraineklachten? Dan ben je een van de uitzonderingen waarbij een botoxbehandeling dus niet werkt tegen migraineklachten. 

Pin It on Pinterest