Eindelijk is het zover: je verlaat je ouderlijk huis om te studeren in onze hoofdstad. Het betreft een grote stap die spannend kan zijn en enige voorbereiding betreft. Afhankelijk van waar je vandaan komt, kan het leven in Amsterdam namelijk heel verschillend zijn. Om je enigszins voor te bereiden op het leven in een grote stad als Amsterdam, hebben we in dit blog enkele waardevolle tips op een rijtje gezet. Door onze tips zal je, je sneller thuis voelen en zal je eerder je draai vinden. 

Een huis vinden

Misschien wel een van de lastigste opgaven waar je mee te maken krijgt wanneer je in Amsterdam gaat studeren: het vinden van een huis. De huurprijzen blijven stijgende omdat de vraag simpelweg groter is dan het aanbod. We raden je dan ook aan om via kennissen of studiegenoten een kamer te vinden. Het is af en toe een beetje geluk hebben, maar het biedt de grootste kans op een mooie kamer voor een mooie huurprijs. 

Studentenvereniging

Amsterdam barst van de studentenverenigingen: van het koor tot en met roeiverenigingen. Ongeacht je persoonlijkheid, voorkeuren en vriendenkringen: er is altijd wel een studentenvereniging die bij je past. In tegenstelling tot wat vele nieuwe studenten denken, is een studentenvereniging totaal anders dan een studievereniging. Een studievereniging is namelijk gekoppeld aan je universiteit en is ook opgericht vanuit de universiteit of hogeschool. Een studentenvereniging staat daarentegen los van het instituut en kenmerkt zich met name door feesten en prachtige grachtenpanden. Lid worden kan door middel van de groentijd. Met name bij het ASC en de overige prominente verenigingen staat deze periode bekend als pittig en prachtig tegelijkertijd. Het is een eenvoudige manier om snel nieuwe mensen te leren kennen en vrienden voor het leven te worden. 

Sporten

Naast studentenverenigingen kent Amsterdam ook ontzettend veel sportverenigingen. Bovendien bestaan er veel teams van voetbal- of hockeyclubs die speciaal zijn opgericht voor studenten. Houd je niet zo van teamsporten en ben je meer iemand die graag hardloopt of fietst? Dan ben je in Amsterdam, met onder andere het Amsterdamse Bos en Het Vondelpark, aan het juiste adres. 

Tandarts en huisarts 

Wanneer je naar Amsterdam verhuist is het handig om ook je tandartspraktijk en huisarts in de buurt te hebben. In het geval van nood ben je op die manier snel geholpen. Bovendien is er een tandartspraktijk in Amsterdam die speciaal is opgericht voor studenten. 

Pin It on Pinterest