Tandhygiëne is erg belangrijk, door tandartsen en mondhygiënistne wordt aangeraden om na het poetsen je tanden te ragen en te flossen. Door het toevoegen van een extra stap aan je tandhygiëne ben je iets langer bezig dan alleen de twee minuten dat je je tandenpoetst. Zorg ervoor dat je naast het poetsen van je tanden het ragen van je tanden meeneemt in je routine. Als je één keertje per ongeluk je tanden vergeet te poetsen is er nog geen man over boord, maar als je het vaak vergeet of geen zin hebt om je tanden te poetsen na een stapavond wordt de gezondheid van de tanden langzamerhand slechter. Vaak heb je dat in het begin nog niet door, maar later ga je er last van krijgen.

Flosdraad, flossticks, ragers en houten stokers

Er zijn vele flosvarianten beschikbaar om tussen je tanden schoon te maken, flosdraad, flossticks, ragers en houten stokers. Welke variant het beste werkt hangt vooral af van de ruimte die je hebt tussen je tanden. Over het algemeen zijn ragers de beste oplossing, omdat deze echt een soort borsteltje hebben waarmee je het vuil tussen de tanden goed weghaalt. Vergeet tijdens het flossen ook niet om zo dicht mogelijk langs je tandvlees te flossen of te ragen, dit verbetert de gezondheid van je tandvlees. In het begin kan het gaan bloeden, maar hoe vaker je flost hoe minder snel je tandvlees gaat bloeden.  

Flossen met water

Flossystemen met water zijn tegenwoordig een populaire optie. Flossystemen met water maken gebruik van een kleine, onder druk staande straal met water, om tussen de tanden te reinigen. Dit werkt goed voor mensen met gevoelig tandvlees. Toch is een flossysteem met water geen totale vervanger van flosdraad of ragers, omdat een flossysteem met water niet alle bacteriën weghaalt, maar het is wel een goede aanvulling op je flosroutine.  

Afspraak bij de tandarts en de mondhygienste

Naast het poetsen van je tanden en een rager is het belangrijk dat je naar de halfjaarlijkse controles bij de Tandarts Amsterdam blijft gaan en regelmatig de mondhygiënist bezoekt.

Pin It on Pinterest