Een gouden ketting is wat we noemen een evergreen. Dat betekent dat het sieraad altijd kan bij elk willekeurige outfit. Dat is zeker handig wanneer je een mooie outfit wilt, wanneer je bijvoorbeeld gaat solliciteren voor een stage of baan. Neem snel met ons de geschiedenis en toepassing van kettingen van goud met ons door. Vang de nodige inspiratie voor je eigen outfit. 

De oudste ketting ooit gevonden 

Kettingen bestaan al vele duizenden jaren. De oudste ketting die ooit gevonden is, wordt gedateerd op 75000 jaar voor Christus. In deze tijd maakte mensen kettingen van botten en stenen. Sieraden waren dus nog zeer ver verwijderd van de verfijnde sieraden van edelmetaal die wij tegenwoordig kennen. 

Eerste gouden kettingen 

Zo’n 2500 jaar voor Christus komen we de eerste kettingen van goud tegen. Deze gouden kettingen werden versierd met allerlei interessante vormen. Één van de meest bekende goudsmeden uit de geschiedenis waren de Egyptenaren. Zij hadden een hoogontwikkelde techniek als het gaat over het bewerken van goud. Wanneer we kijken naar de verschillende grafgiften van de Egyptenaren, de befaamde kunstschatten uit de graven van de farao’s, dan weten we genoeg: dit waren echte meesters van de smeedkunst. 

Gouden kettingen tegenwoordig 

Door de jaren heen is men gouden kettingen blijven maken en de techniek van goud bewerking is op peil gebleven. Gouden sieraden zijn in onze tijd al lang niet meer louter weggelegd voor de elite. Hoewel dit laatste een feit is, blijft ook overeind dat geld nog steeds gezien wordt als een teken van maatschappelijke status. Wanneer je veel gouden kettingen draagt, dan heb je het financieel gezien gemaakt, zo denkt men. 

Ook sieraden dragen gecombineerd met een mooie outfit, bijvoorbeeld wanneer je naar een sollicitatiegesprek gaat, wordt gezien als een teken van welstand en verzorgdheid.

Wil je meer weten over gouden sieraden? Kijk dan eens op julidansjewels.nl. 

Op onze site lees je van alles over het studentenleven, sport en lifestylezaken die hiermee samenhangen. Check dus ook snel de andere blogs op onze site om op de hoogte te blijven van de actuele trends in de studentenwereld. 

Pin It on Pinterest