Een eerste sollicitatie na je studie is een spannende, enthousiasmerende, maar ook een belangrijke stap in je carri√®re. Na je studie wil je gewoon lekker aan het werk gaan en andere leuke dingen doen. Een baan maakt dit mogelijk. Maar dan moet je deze wel te pakken zien te krijgen. En met de nodige concurrentie is het belangrijk om op je paasbest voor de dag te komen. Hoe doe je dat? We nemen hieronder een aantal tips met je door. 

Draag nieuwe kleren

Het maakt niet uit of ze van jezelf zijn of dat je ze leent, maar als je op die stoel zit met de mensen van HR tegenover je, dan moet je gewoon nieuwe kleren dragen waarin jij je helemaal goed voelt. Een nieuwe look laat je ook gewoon anders voelen. Zo kun je zelfverzekert stralen en overkomen op de mensen waarmee je het gesprek voert. Heel belangrijk! 

Check je uiterlijk kritisch 

Weet jij van jezelf dat je normaal gesproken snel tevreden bent met je uiterlijk? (Overigens een erg prettige eigenschap is). Besteed er dan nu extra aandacht aan. Zo kom je beter over op mensen. Ze zien dan dat je er werk van gemaakt hebt om goed voor de dag te komen. Je moet natuurlijk ook niet overdrijven. Ga er niet met veel make-up en allerlei frutsels in je haar naar toe. Ga voor stijlvol en classy. Laat eventueel een kledingexpert je adviseren. Wanneer je denk dat een cosmetische behandeling je kansen kan vergroten, laat je hier dan over informeren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een ooglift te laten doen of wallen te laten verwijderen. Dit is snel, pijnloos en het resultaat is direct zichtbaar. Laat deze behandeling niet een dag voor het gesprek doen. 

Conclusie

Het is belangrijk om goed voorbereid op gesprek te komen. Besteed extra aandacht aan je kleding en uiterlijk. Erg prettig om te zien hoeveel mensen met deze tips een goede beurt maken tijdens een sollicitatiegesprek. Kijk snel verder en doe er je voordeel mee. 

Pin It on Pinterest