Een bezoek aan de tandarts wordt voor velen ervaren als iets dat niet leuk is. Vooral als je gaatjes hebt is het niet leuk, is dit niet het geval dan sta je zo weer buiten. Maar hoe wordt jouw bezoekje aan de tandartspraktijk Amsterdam minder vervelend? 

Tandbederf voorkomen

Tandbederf ontstaat door ophoping van bacteriën, er vormt een plakkerige substantie op je tanden. Dit komt voornamelijk door zetmeel en suiker in je eten. Misschien is dit jou al verteld bij tandartspraktijk Amsterdam, maar het is altijd goed om nog eens te benadrukken. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Naast een halfjaarlijkse controle bij tandartspraktijk Amsterdam poets je je tanden twee keer per dag en flos je één keer per dag. Beperk het aantal suikers en zetmeelrijke producten dat je eet.

Deze producten zijn slecht voor je tanden

Niet alleen suikers, zoals snoep is slecht voor je tanden. Zure dranken zoals sinaasappelsap zijn ook niet goed om te vaak te consumeren, omdat dit slecht is voor je glazuurlaag. Ook frisdranken zijn niet goed voor je gebit. Koffie kan ook spelen als boosdoener omdat veel mensen hier suiker aan toevoegen. De koffie zelf kan ook zonder suiker zorgen voor verkleuring van de tanden, net als alcohol. Als je dit soort producten beperkt zul je hopelijk niet meer dan één keer per jaar langs tandartspraktijk Amsterdam hoeven.

Conclusie

Poets je tanden twee keer per dag en flos één keer per dag. Daarnaast zijn er bepaalde producten zoals snoepgoed, zure dranken, koffie en alcohol die slecht zijn voor je gebit. Veel van deze goederen consumeren in combinatie met slecht tandenpoetsen zal zorgen voor tandbederf. Je zult hier last van krijgen, misschien zie je het niet meteen maar op langere termijn kan het ook pijn doen. Je wilt geen blijvende schade aan je tanden, dat zou zonde zijn. Beperk je inname en je zult het bij het jaarlijks of halfjaarlijks bezoek aan de tandartspraktijk Amsterdam houden. Ook te veel poetsen kan schade opleveren, houd het daarom bij maximaal 3 keer per dag. Je kunt ook beter je tanden poetsen na de maaltijd, zodat al de etensresten worden verwijderd.

Pin It on Pinterest