Als je last van je rug hebt, dan kun je een rugbrace gebruiken. Een rugbrace ondersteund je rug tijdens bijvoorbeeld het sporten of als je aan het wandelen bent. De pijn kan hierdoor verlicht worden. In deze blog lees je wanneer je een rugbrace kunt gebruiken, wat de voordelen zijn en welke geschikt is voor jou.

Wanneer te gebruiken?

De rugbrace gebruik je niet alleen als je al in pijn bent, maar kan ook preventief worden gebruikt. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij het fitnessen of als je aan crossfit doet. Mocht je toch al last hebben van je rug, dan is de rugbrace een ideale uitkomst. Het ondersteunt niet alleen je rug, maar corrigeert ook je boven- en onderrug. Hierdoor krijg je een betere houding waardoor uiteindelijk de pijn kan verdwijnen. Een rugbrace kun je ook gebruiken als je achter de computer werkt. Je hoort het vaak dat mensen die achter de computer werken last krijgen van hun rug. Dit komt vaak door een slechte houding. Door het dragen van een rugbrace gaat je lichaam zich op de juiste manier aanpassen en leer je om recht achter je computer te zitten.

Voordelen

Het grootste voordeel van een brace is dat de pijn in je rug verlicht wordt. Daarnaast wordt ook de rug geholpen een betere houding te vinden. Je zult op een gegeven moment merken dat je rechtop staat, met je schouders meer naar achter. Een gevolg hiervan is dat de pijn verlicht wordt, wat het uiteindelijke doel is van de brace.

Geschikte rugbrace

Welke soort brace je nodig hebt, hangt van je klacht af. Het is daarom belangrijk dat je eerst met een deskundige de klacht vaststelt en vervolgens daar je brace op kiest. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van je bovenrug of onderrug. De brace die je daarop uitkiest is verschillend. Als je bijvoorbeeld last hebt van je onderrug, dan is het belangrijk dat de brace je spieren helpt ontspannen. Mocht je twijfelen welke brace voor jou geschikt is, dan is het verstandig om een deskundige in te schakelen zoals een fysiotherapeut. 

Pin It on Pinterest