We weten allemaal hoe belangrijk het is om elke dag een tandenborstel te gebruiken. De meeste mensen houden hun tandenborstel echter veels te lang. Als je jouw tandenborstel regelmatig vervangt, zorg je ervoor dat jouw tanden zo schoon mogelijk blijven. Maar hoe weet je wanneer het tijd is om je tandenborstel te vervangen? Tandarts in Rotterdam deelt haar tips hieronder:

Controleer de borstelharen

Het controleren van je borstelharen is de beste manier om te zien of je borstel nog bruikbaar is. De haren moeten schoon, stevig en in hun oorspronkelijke positie zijn. Als de  haren plat of versleten zijn, dan is het tijd voor een nieuwe borstel. Verder moet je borstel ook schoon zijn. Als de borstel na elk gebruik niet goed wordt gereinigd, kunnen er etensresten en tandpastaresten achterblijven. Als je het vuil niet van jouw tandenborstel kunt verwijderen, dan is het tijd om hem te vervangen.

Dagelijks flossen

Flossen en poetsen met je tandenborstel zijn twee verschillende manieren. Toch denken velen dan poetsen meer dan genoeg is. Flossen helpt bij het schoonmaken van de tanden en verwijdert ook grote voedselresten die na het eten zijn achtergebleven. Dit zal helpen om de tanden te reinigen voor het poetsen. Bovendien is flossen goed voor de algehele mondgezondheid!

Hoelang overleeft een tandenborstel

Dagelijks je tanden poetsen is een belangrijke punt om je gebit schoon te houden. Maar als je dat al jaren doet met dezelfde tandenborstel, dan is het toch even handig om een nieuwe te kopen. Het advies is om ongeveer na 3 maanden een nieuwe tandenborstel te kopen. Deze regel geldt ook voor borstels die nog in goede staat lijken te zijn. Een nieuwe tandenborstel zal helpen om bacteriën te beperken en tegelijkertijd je tanden zo schoon mogelijk te houden.

Vergeet niet de periodieke afspraken

Hoewel mondzorg thuis heel erg belangrijk is,  moet je toch om de zes maanden naar de tandarts. Ook al is je gebit gezond en heb je bijna nooit gaatjes. Het is altijd aangeraden en goed om het gebit en je tandvlees te laten controleren door je tandarts. Er kunnen bijvoorbeeld bacteriën op moeilijke plekken zitten die later misschien voor een ontsteking kunnen zorgen. Om dit te voorkomen is het aangeraden om minimaal 2 keer per jaar de tandarts te bezoeken.

Pin It on Pinterest